Första veckan på sommarlovet

Som lärare känns första veckan på sommarlovet som om man kastats av från ekorrhjulet i högsta fart och man landar lite yr och vimmelkantig i det tomma intet. Bäst alltså att fylla den så gott man kan med allehanda sysselsättningar.

Min lösning har i år varit att dels avsluta en översättning på en provbank till ett läromedel i engelska, Scene, för förlaget Otava.

Scene prov

Har ju tidigare under vårterminen översatt både textbok och övningsbok och nu är då paketet kompletterat med 400+ sidor evalueringsmaterial för finlandssvenska skolor. Tack, Otava, för att ni satsar på oss!

DSC_0765a

Samtidigt har jag också lyckats färdigställa en tröja i 100% mjuk och skön merinoull. Koksgrå och ljus grågrön är färger jag ofta använder, har jag märkt. Den här blir en favorit i höst, men kanske också redan nu på kyliga sommarkvällar.

Tagen med Lumia Selfie

Tagen med Lumia Selfie

På stickorna dessutom en svart-vit-grå kofta i 100% alpakka (älskar naturmaterial!) som är färdig att levereras till mottagaren under de närmaste dagarna.

DSC_0895a

Så vad ska jag hitta på nästa vecka??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *